Benieuwd naar je voorouders? Doe een ancestry test!

Ancestry test

Ben jij altijd al benieuwd geweest naar wie jouw voorouders waren? Met een ancestry test kun je hier achter komen! Middels moderne technologie is het nu mogelijk om te weten of je jouw donkere ogen bijvoorbeeld te danken hebt aan je voorouders uit de Oriënt of het zuiden. Ontzettend interessant dus! Lees hier meer over wat dit inhoudt en hoe zo’n test te werk gaat.

Zo werkt een ancestry test

Met een ancestry test kun je jouw mannelijke stamboom blootleggen. Zo kun je achterhalen waar jouw verre en minder verre voorouders rondliepen, en wie dit waren. Je krijgt een inkijkje in je genetica, waar je ook op sportief gebied je voordeel mee kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld zien waar jouw atletische potentie ligt. De test zelf is vrij simpel. Je bestelt de testkit, welke je thuisgestuurd krijgt. Middels een speekselmonster neem je dna bij jezelf af. Dit stuur je vervolgens op naar de testfaciliteit, waarna je binnen twee weken de uitslag krijgt. Je krijgt een online profiel waar je jouw resultaten kunt inzien. Met deze test kun je alleen je mannelijke voorouders blootleggen. Er wordt namelijk gekeken naar het Y-chromosoom, welke alleen mannen bij zich dragen. Vrouwen zijn echter niet uitgesloten van deze test: je kunt alsnog een inkijkje krijgen in wie je mannelijke voorouders waren. Stuur in dat geval een speekselmonster op van je vader of broer, of een ander mannelijk familielid. 

Ancestry test of genetische sport test?

Je kunt niet alleen achterhalen wie jouw voorouders waren, maar ook kijken waar jouw potenties liggen op sportgebied. Doe in dat geval een genetische sport test. Voor wie graag een actieve lijfstijl nastreeft en wil uitblinken in een sport, kan dit dus een uitkomst zijn. Beide testen zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor jezelf, maar ook heel leuk om cadeau te geven. Bijkomend extraatje wanneer je het je broer of vader cadeau doet, is dat jij zelf ook je voordeel kunt doen met de resultaten. Win-win dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *