Waarom zou je een professionele pizza oven kopen?

Pizza oven

Als je een eigen restaurant hebt en je wilt ook pizza’s gaan serveren dan kun je het beste een professionele pizza oven kopen. Dit is een oven waar heel veel pizza’s tegelijk in passen en die automatisch werkt. Dat wil zeggen, dat een pizza wanneer die klaar is automatisch uit de oven wordt geschoven. Zo’n pizza heet een doorloopoven, en deze zijn perfect voor restaurants die op grote schaal pizza’s moeten produceren, bijvoorbeeld voor een bezorgservice. Een doorloopoven heeft als grote voordeel dat pizza’s niet kunnen aanbranden, wat super fijn is als je een drukbezet restaurant hebt. Je kunt immers onmogelijk al die verschillende pizza’s in de gaten houden als je ze een random plekje in de oven geeft.

Een pizza oven voor 32 stuks

Als je echt heel veel pizza’s tegelijk moet kunnen produceren dan kun je zelfs een pizza oven voor maar liefst 32 pizza’s tegelijk kopen. Deze is opgebouwd uit allemaal lagen waar je de pizza’s oplegt. Deze verschuiven automatisch, waardoor je aan de ene kant de pizza’s erin kunt doen en aan de andere kant de gebakken pizza’s er kant en klaar uithaalt. Het enige wat je nog hoeft te doen is deze in de pizzadoos te schuiven en deze bij de klant te bezorgen of aan tafel te serveren. Je hoeft de pizza’s in de oven niet in de gaten te houden en ze kunnen dus niet verbranden.

Temperatuurcontrole in een pizza-oven

Het fijne aan zo’n automatische pizza-oven is bovendien dat je heel gemakkelijk de temperatuur kunt instellen. Je hoeft dit niet handmatig te doen, wat je veel tijd bespaart. Als de oven namelijk te heet staat kan de bovenkant van de pizza al verbranden voordat het deeg gaar is, en als hij de koud staat duurt het te lang. Oftewel, een professionele, automatische oven om pizza’s in te bakken is super praktisch, of je nu een klein of groot restaurant hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *