Voor wie zijn haarprotheses een uitkomst?

Haarprotheses

Het is tegenwoordig al lang niet meer vreemd om een pruik te dragen, oftewel haarprotheses. Dit komt doordat de kwaliteit er de laatste jaren enorm op vooruit is gegaan. De haarwerken van nu zijn niet meer te onderscheiden van echt haar, en daardoor valt het totaal niet op dat je haarprotheses draagt. Voor veel mensen is dit een enorme uitkomst. Bijvoorbeeld als je van jezelf heel weinig haar hebt (wat vooral voor vrouwen een punt van schaamte is) of als je kanker hebt, of hebt gehad. Je kunt tegenwoordig zelfs een pruik geheel op maat laten maken aan de hand van hoe jouw eigen haar er origineel uitzag. Deze wordt dan gemaakt van haren in precies dezelfde kleur en met dezelfde slag erin, of juist heel stijl, precies zoals jij het wilt. De haartjes worden dan op zo’n manier aan de pruik bevestigd dat zelfs de groeirichting matcht met hoe het oorspronkelijk bij jou was. Zo zal het niemand opvallen dat je en pruik draagt.

Haarprotheses voor de theaterwereld

Los van het feit dat veel mensen dit soort haarprotheses zelf in het dagelijks leven dragen worden ze natuurlijk ook veel besteld door de theaterwereld. In dat geval zijn de pruiken vaak veel opvallender, en vaak vervaardigd van veel meer haar. Op een podium wordt namelijk vrijwel alles nogal overdreven, net zoals de make-up. Een goede pruik voor op toneel is vol en heeft een hele duidelijke vorm. De haren zijn erg stevig, waardoor je hem niet nog zelf hoeft te stylen maar hij van zichzelf een goed model heeft, dat constant blijft zitten.

Andere haarproducten voor theater

 

Bij haarprotheses voor de theaterwereld denk je natuurlijk direct aan pruiken, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk op dat gebied. Want wat dacht je van snorren, baarden en zelfs neppe wenkbrauwen van echt haar? Een goede producent kan ook deze allemaal leveren, en zo levensecht of juist overdreven als je maar wilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *