Live Streaming

live streaming

Als ondernemer zijnde ben je steeds op zoek naar innovatieve manieren om jouw publiek te bereiken. Een product of dienst onder de aandacht brengen kan op veel verschillende manieren, maar deze werken helaas niet allemaal even goed. Zeker in een branche die veel concurrentie kent, moet je met jouw onderneming steeds proberen op te vallen. Een live streaming evenement kan de oplossing zijn waar je al een poosje naar op zoek was.

Wat is live streaming?

Je kent het woord streaming van de vele streamingsdiensten zoals Spotify en Netflix. Op deze kanalen kun je muziek, films en series kijken wanneer jij dat wil. De content is van te bekijken en te beluisteren via een internetverbinding. Live streamen gaat nog wat verder, want zoals de naam eigenlijk al aangeeft wordt de content niet vooraf opgenomen maar ter plekke gemaakt en direct te volgen via het internet.  In een zakelijke context kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een persconferentie te houden of een productonthulling te doen via live streaming.

Voor- en nadelen van streaming

Een groot voordeel van streaming van een evenement is dat je niets hoeft te organiseren om gasten te ontvangen. De kijker bekijkt namelijk zelf de video of beluistert het geluidsfragment in zijn eigen omgeving. Je bespaart dus op een hoop organisatorische taken én op de kosten van bijvoorbeeld hapjes en drankjes. Een ander voordeel is dat de kijker zelf kan beslissen wanneer hij of zij de stream aanzet. Uiteraard is een groot nadeel dat daar tegenover staat dat er geen interactie mogelijk is en het dus niet erg persoonlijk aanvoelt.

Live streaming

Bij live streaming moet de kijker weliswaar op de gegeven tijd klaar zitten, maar heeft wel de mogelijkheid om live mee te doen aan het evenement. Zo kunnen er bijvoorbeeld in de commentarenbalk naast de video vragen worden gesteld die ter plekke beantwoord kunnen worden door de sprekers op het live streaming event. Op die manier is het voor kijkers net alsof ze echt in de zaal zitten, maar met het comfort van hun eigen omgeving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *