Schepen recyclen

schepen recyclen

Waar je waarschijnlijk nooit over na hebt gedacht, is dat schepen ook soms kapot kunnen gaan, of gewoon oud en versleten kunnen zijn. Maar wat doe je dan eigenlijk met zo’n schip? Dit is iets dat veel mensen niet weten. Omdat schepen ongelooflijk groot en zwaar zijn, is het lastig om een schip zomaar even ‘weg te gooien’. Dit is dan ook niet mogelijk, dus een schip moet stukje bij beetje uit elkaar gehaald worden. In dit geval is het mogelijk om een schip te recyclen. Dit gebeurt door een ship recycling expert. Zo’n bedrijf zorgt ervoor dat schepen op een optimale manier uit elkaar gehaald worden.

Het milieu is belangrijk

Om milieuvervuiling tegen te gaan, zijn er een hoop regels die opgevolgd moeten worden bij het slopen van een schip. Bij het uit elkaar halen van een schip, kan er namelijk een hoop gebeuren dat het milieu kan vervuilen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om benzine of andere brandstof per ongeluk in de zee te laten lekken, wat natuurlijk helemaal niet de bedoeling is. Ook andere stukken van boten mogen niet in het water terecht komen, omdat dit allemaal kan bijdragen aan de plastic soep. Alles moet dus gebeuren op een manier dat het milieu hierdoor niet vervuild wordt.

De veiligheid van personen

Omdat een schip zo enorm zwaar is, zijn er ook veel regels vastgesteld over de veiligheid van personen die betrokken zijn bij de recycling van een schip. Zo wordt er zeker voor gezorgd dat niemand gewond raakt onder het zware gewicht van het schip. Dit is uitermate belangrijk, want als wel iemand gewond raakt, zou dit een groot schandaal zijn. Daarom moet er aan veel veiligheidseisen voldaan worden voor iedereen die meewerkt aan de recycling van een schip. Dit betekent daarbij ook dat er niet te veel mensen aan mee mogen werken, want hoe meer mensen, hoe meer een ongeluk in een klein hoekje zit. Alles moet dus veilig gebeuren, zodat niemand gewond raakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *