Wat kan een vitaliteitscoach voor je doen?

Vitaliteitscoach

Als je niet zo lekker in je vel zit en je hebt het gevoel dat je gezondheid wel een duwtje in de rug kan gebruiken, dan zou je eens de hulp van een vitaliteitscoach in kunnen schakelen. Deze is namelijk opgeleid om jou te begeleiden en coachen op het gebied van je gezondheid en leefstijl. Als je bijvoorbeeld overgewicht hebt en dolgraag wat wilt afvallen dan kun je beter bij zo’n vitaliteitscoach aankloppen dan op eigen houtje gaan diëten. Zeker de strenge crashdiëten werken namelijk nooit echt goed. Je kunt veel beter je leefstijl aanpassen en veel gezonder gaan leven, want dan blijven die kilo’s er tenminste af.

Een vitaliteitscoach helpt je gezonder worden

Bij iedereen ligt de oorzaak van klachten ergens anders. De ene persoon slaapt slecht, de ander eet veel teveel suikers, en weer een ander beweegt veel te weinig. Daarom focust een vitaliteitscoach zich op jou als persoon, en is ieder advies op maat gemaakt. Voordat zo’n coach een plan voor je opstelt met passende tips en adviezen krijg je ook vaak een inspanningstest. Deze test levert waardevolle informatie op over je gezondheid, bijvoorbeeld hoe het met je hartslag en ademhaling gesteld is, maar ook hoe jouw lichaam precies reageert op beweging en stress. Een conditietest is vooral geschikt voor mensen die enkel problemen ervaren tijdens het sporten. Voor andere mensen zijn er andere soort tests, die jou een duidelijk beeld kunnen geven van hoe je gezondheid ervoor staat.

Hulp bij het afvallen

Wil je zo graag een paar kilo kwijt, of wil je gewoon wat lekkerder en fitter in je vel zitten? Dan is het een goed idee om de hulp van een vitaliteitscoach in te schakelen. Deze gaat samen met jou kijken waar er winst te behalen is, en hoe je diverse slechte gewoontes kunt omzetten in goede gewoontes. Bovendien ga je uiteraard aan de slag met meer bewegen, op een manier die bij je past. Je lichaam zal je dankbaar zijn, en zo val je vanzelf af!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *